Plánován trek Sněžka-Praděd

18.04.2008 23:05

    S kamarády jsme se dohodli, že opět prověříme své síly. K tomu by nám měly posloužit nejvyšší hory Čech a Moravy. Rozhodli jsme se je spojit pěším pochodem a zcela netradičně začneme na Ještědu. Tento menší výlet je plánová na 30.4-11.5.2008. Zatím jsem své staré nohy podrobil menšímu tréninku.

    První delší pochod proběhl ne Velikonoce. Trasa vedla z Hrabí přes Bílou Lhotu ( arboretum) a mladeč do litovle. Odtud potom Litovelským Pomoravím přes Horku na Moravou a jezero Poděbrady do Olomouce-Holice. Celkem asi 35 km.( 60 000 kroků)

    Poté následovalo několik kratších desetikilometrových pochodů pojatých jako procházka se psem. Další, poněkud delší byl naplánován na dnešek ( 20.4.) Trasa vedla z Olomouce-Holice přes Bystrovany, Bukovany na Svatý Kopeček a odtud kolem radíkovského vysílače na Posluchov do hospody. Po gulášku jsem sestoupil do Hluboček a podél řeky Bystřice do Bystrovan a zpátky do Holice. Celkem kolem 25km ( asi 35 000 kroků). To vše v nových nerozchozených botách..Ale dopadlo to celkem dobře, až na pravé koleno, kterému evidentně nedělá dobře sestup.

    Takže ještě dám několik kratších pochodů a hurá na Ještěd. Až vyléčím puchýře, objeví se zde snad pár řádek a  fotky ..-))